Skip to main content

Stuur een e-mail

Telefoon nr.

06 - 15 37 06 67
Bel mij terug verzoek

Adres

Moskampweg 3-5
8431 GB Oosterwolde

Scala Vrijwilligerscentrale
Zet je talent in!

Nieuws

Jong en oud actief bij opening Vrijwilligers Wall of Fame Makkinga

Afgelopen zaterdag 19 oktober is een vernieuwde Vrijwilligers Wall of Fame tijdens haar reis door de gemeente geopend in Dorpshuis het Grietenijhûs in Makkinga. Een bijzondere fototentoonstelling die het vrijwilligerswerk in Makkinga in de schijnwerpers zet.

“Namens alle vrijwilligers van dit mooie dorp Makkinga open ik de Wall of Fame”. Met deze woorden onthulde de Leerlingenraad van OBS de Stelling nieuwe portretten van Makkingase vrijwilligers.

“Helpt u uw buren wel eens? Helpt u wel eens op school of bij een vereniging? Dan bent u een vrijwilliger!” Dankzij de Leerlingenraad werden alle aanwezige dorpsbewoners aan het denken gezet over vrijwilligerswerk. “Vrijwilligerswerk is één van de krachten van ons dorp. Door samen de schouders eronder te zetten, dragen de vrijwilligers bij aan een hechte en betrokken gemeenschap. In Makkinga maken vrijwilligers het verschil,” aldus Sandra Smink, voorzitter Dorpsbelang Makkinga.

“Het is mooi om te zien hoeveel we in dit dorp voor elkaar doen. Dat is niet altijd even zichtbaar, maar nu wel,” vertelt een enthousiaste dorpsbewoner. “Vrijwilligerswerk is zoveel breder dan het beeld dat men ervan heeft. Ouders helpen vaak mee met schoolactiviteiten of rijden de kinderen van en naar sportwedstrijden; ook dan ben je een vrijwilliger,” vertelt Danique Visser van Scala Vrijwilligerscentrale.

Over de Vrijwilligers Wall of Fame
De Vrijwilligers Wall of Fame is een initiatief van de Scala Vrijwilligerscentrale i.s.m. Dorpsbelang Makkinga, het Grietenijhûs én met de lokale fotoclubs FOHA en AFFCO. Het is een dynamische fototentoonstelling die reist langs de dorpen van Ooststellingwerf. In elk dorp wordt de Vrijwilligers Wall of Fame toegespitst op het vrijwilligerswerk ter plaatse. De opening wordt ook samen met het dorp bedacht en georganiseerd. De fototentoonstelling is tot 2 december te bewonderen in het Dorpshuis van Makkinga.

Collage opening Makkinga min

Wil je meer informatie over onze Vrijwilligers Wall of Fame? Kijk op deze pagina of neem contact met ons op via 06 - 15 37 06 67 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
  • Aangemaakt op .