Skip to main content

Stuur een e-mail

Telefoon nr.

06 - 15 37 06 67
Bel mij terug verzoek

Adres

Moskampweg 3-5
8431 GB Oosterwolde

Scala Vrijwilligerscentrale
Zet je talent in!

Nieuws

Vrijwilligers Wall of Fame succesvol geopend tijdens bijeenkomst laaggeletterdheid in bibliotheek Oosterwolde

Afgelopen dinsdagavond 10 september is een vernieuwde Vrijwilligers Wall of Fame tijdens haar reis door de gemeente geopend in de bibliotheek van Oosterwolde! Het was een mooie openingsavond, mede-georganiseerd door de bibliotheek zelf en met als thema: laaggeletterdheid.
De aanleiding van de opening in de bibliotheek komt voort uit de landelijke campagne van Stichting Lezen en Schrijven; de Week van lezen en schrijven, die plaatsvindt van 8 t/m 13 september.

Hierop organiseerde bibliotheek Oosterwolde een informatieavond 'laaggeletterdheid, het herkennen en bespreekbaar maken' voor professionals en vrijwilligers. In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Om ervoor te zorgen dat zij allemaal aan de samenleving mee kunnen doen, vraagt Stichting Lezen en Schrijven om in deze week in actie te komen.

Laaggeletterdheid en vrijwilligerswerk
Op de Vrijwilligers Wall of Fame pronken onder andere nieuwe portretten van Taalvrijwilligers Ina, Iepie, Greta en Ilonka van de bibliotheek, maar ook Maatje voor Nieuwkomers Marije, van Stichting Scala. Sleutelpersonen Manal en Mustafa (ook van Scala) zijn de vorige editie al toegevoegd, maar pasten hier perfect bij!

Als mooie toevoeging van de andere kant van het thema ‘laaggeletterdheid’ staat Yasin (nieuwkomer vanuit Turkije), samen met zijn kameraad-vrijwilliger Lammert ook nieuw op de bijzondere muur.

Het doek mag eraf
Na een openingswoord van de bibliotheek en een introductie van dit foto-project door Scala Vrijwilligerscentrale was het zover! Vrijwilligers Ina, Tusita, Jeen en Agnes mochten de openingshandeling uitvoeren en de foto-expositie onthullen, onder luid applaus!

Daarna was het tijd om alle portretten te bewonderen en met elkaar in gesprek te gaan, wat was dit gezellig! Er werden veel foto’s gemaakt, mensen herkend en QR-codes voor verhalen gescand. Toen was het tijd voor de Wall of Fame genodigden om naar huis te gaan en startte het tweede deel van de avond.

Vuist tegen laaggeletterdheid
De rest van de avond werd gevuld door de bibliotheek. Aan de hand van verschillende presentaties én het persoonlijke verhaal van Taalheld 2024: Roelof Wijnstra, kwam nog eens goed naar voren hoe wij als samenleving een vuist kunnen maken tegen laaggeletterdheid. En daar helpt de Vrijwilligers Wall of Fame graag een handje aan mee!

Aanschouw en bewonder!
Vanaf woensdag 11 september is de Vrijwilligers Wall of Fame tot en met 12 oktober vrij te bezoeken in de bibliotheek, binnen haar openingstijden.

Ben jij benieuwd welke vrijwilligers (en organisaties) staan te pronken op de Vrijwilligers Wall of Fame? Wees welkom! Kom langs en wie weet spot je je buurman- of vrouw, die aardige mevrouw of meneer van het dorpshuis, een collega, teamgenoot, vriend(in), familielid of andere bekende gezichten.

Wil je meer informatie over onze Vrijwilligers Wall of Fame? Kijk op deze pagina of neem contact met ons op via 06 - 15 37 06 67 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..




  • Aangemaakt op .