Skip to main content

Stuur een e-mail

Telefoon nr.

06 - 15 37 06 67
Bel mij terug verzoek

Adres

Moskampweg 3-5
8431 GB Oosterwolde

Scala Vrijwilligerscentrale
Zet je talent in!

Nieuws

De Kleine Boerderij & Buurtkamer Leger des Heils bundelen prijs VrijwilligersAwards; wijkfeest voor het Haerenkwartier

Soms horen we een verhaal waarmee we iets moéten doen. Een verhaal of initiatief dat wij als Vrijwilligerscentrale aanmoedigen en waar we graag een podium aan geven. En in dit geval gaat dat over een bijzondere samenwerking tussen Stichting De Kleine Boederij en Buurtkamer 'het Ketelhuis' van het Leger des Heils, beide gevestigd in Oosterwolde.

In november vorig jaar werden de jaarlijkse VrijwilligersAwards uitgereikt door de gemeente Ooststellingwerf. Stichting De Kleine Boerderij ging er met een prijs vandoor, buurtkamer het Ketelhuis van het Leger des Heils greep net mis. Maar de twee dames achter deze initiatieven, Hester van der Werff en Marjolein Reurich, hadden van te voren al een mooie deal gemaakt.

Samen iets moois én gezonds doen
‘Als iemand van ons wint, zetten we het geld samen in om iets voor de buurt te doen,’ luidde de afspraak. En zo ging het ook! Heerlijk Happen Haerenkwartier; een wijkfeest voor alle inwoners van het Haerenkwartier, vond afgelopen weekend voor het eerst plaats. Het thema was lekker samen eten. Groenten van de barbecue, groentepannenkoekjes, springrolls, verse soep, appeltaart, bananenbroden en smoothies; een greep uit het lekkere eten dat werd verzorgd voor en door de buurt en diverse lokale initiatieven.

Naast lekker eten was er ook plaats voor muziek van de Kortsluiting en sport en spel van Scala Buurtsport! ‘Ondanks het minder goede weer, was het een hele gezellige en geslaagde dag’, vertelt Hester van De Kleine Boerderij.

Dit zien wij graag!
Het is ontzettend leuk dat een initiatief zoals de VrijwilligersAwards zoiets moois teweeg brengt! Vanuit de Vrijwilligerscentrale zien we dit heel graag; een mooie samenwerking tussen maatschappelijke partijen die de samenleving in een buurt versterken. 

Heeft jouw stichting, club of organisatie ook zo'n mooi verhaal of een leuk initiatief en wil je daar iets over vertellen? We horen het graag! Neem contact met ons op via 06 - 15 37 06 67 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

oosterwolde

  • Aangemaakt op .